Gluteeniton mustikka-leipäjuustopiirakka

Rapeapohjainen mustikkapiirakka saa lisää pohjoista makua leipäjuustosta. Upea yhdistelmä, jota voi varioida kauden marjoilla. Juhlavamman piirakasta saa korvaamalla mustikat hilloilla.

Ainesosat :

Pohja:

125 g voita tai margariinia sulatettuna
3/4 dl hienoa sokeria
1 kananmuna
2 rkl maitoa
0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 dl gluteenitonta kaurahiutaletta 
1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

4dl tuoreita mustikoita lähimetsästä
125g lähialueen leipäjuustoa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1/2 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria

Ruoka-aineallergiat : GLUTEENITON

Valmistusaika : 1h

Resepti:

  1. Sulata rasva ja sekoita joukkoon sokeri. Lisää rasvasokeri seokseen kananmuna ja maito, vispaa hetki. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leseet ja leivinjauhe erillisessä kulhossa keskenään. Lisää hiutaleseos taikinaan ja sekoita kunnolla. Taikina saa levätä hetken, jotta kaurahiutaleet ehtivät hieman turvota.
  2. Sekoita erillisessä kulhossa kermaviili, kananmuna ja sokerit keskenään. Kuutioi leipäjuusto valmiiksi.
  3. Vuoraa leivinpaperilla 28cm piirakkavuoka. Kaada pohjataikina vuokaan ja painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele mustikat ja kuutioitu leipäjuusto tasaisesti piirakkapohjalle.
  5. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 40 minuuttia, kunnes piirakan reunat saavat kauniin värin. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua, piirakan reunat kovettuvat mukavan rapsakaksi viiletessään.