Punajuurisosekeitto

Kevyt ja maukas punajuurikeitto hurmaa maun lisäksi kauniilla värillään.

Ainesosat :

400 g tuoreita punajuuria
3 keskikokoista perunaa
1 sipuli
1 l vettä
1–2 rkl viinietikkaa tai sitruunamehua
1,5 tl suolaa
1 tl timjamia 
rouhittua mustapippuria
1 rkl hunajaa

 Aura gold juustoa pinnalle murusina.



Resepti:

Kuori ja pilko punajuuret ja perunat, hienonna sipuli. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipuleita hetki, älä ruskista. Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken aikaa. Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Mausta keitto ja soseuta samettiseksi sauvasekoittimella.

Vinkki: Viinietikka tai sitruunamehu säilyttävät keitossa punajuuren hohtavan värin.

 

Rouhi esim.Aura gold-juustoa pinnalle.