Lämmin parsa-perunasalaatti

Värikäs lämmin lisuke kesäpöytään. Pikanttia makua antaa Kasvishovin Pikkelöity Punasipuli. Kokeile ja ihastu!

Ainesosat :

1 nippu vihreää tankoparsaa

600 g uusia perunoita

1 rs Kasvishovin Pikkelöityä Punasipulia

1 kpl sitruuna

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

ruohosipulia

Pese ja keitä perunat lähes kypsiksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi. VINKKI! Voit käyttää myös edellisenä päivänä keitettyjä perunoita!

Leikkaa sitruuna puoliksi ja grillaa leikkauspinta alaspäin, kunnes sitruuna on saanut paahteisen värin ja pehmennyt. Nosta sitruuna jäähtymään hetkeksi.

Leikkaa jäähtyneet perunat lohkoiksi ja mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Grillaa perunoita, kunnes ne ovat lämmenneet ja saaneet kauniin värin.

Pese parsat ja katkaise puumainen tyviosa parin sentin matkalta. Kuori tarvittaessa parsat puolesta välistä alaspäin. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia tai grillaa keskilämmöllä, kunnes parsat ovat sopivan kypsiä. Leikkaa parsat isoiksi paloiksi.

Sekoita kulhossa perunat, parsa sekä valutettu Pikkelöity punasipuli, säästä liemi. Mausta grillatulla sitruunanmehulla, oliiviöljyllä ja Pikkelöidyn Punasipulin liemellä. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla.

Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.