Kahden kaalin kaalilaatikko

Satokauden ollessa parhaimmillaan elo-syyskuussa kannattaa rohkeasti etsiä uusia makuyhdistelmiä ja suosia lähiruokaa. Yhdistimme tässä mehevässä kaalilaatikossa kaksi kaalta keräkaalen ja kyssäkaalen. Tämä on hyvä perusohje kaalilaatikon tekemiseen, jota voit höystää siirapilla, tuoreella timjamilla tai vaikkapa persiljalla.

Ainesosat :

750g keräkaalta
2 keskikokoista kyssäkaalta
2 keskikokoista sipulia
2-3 porkkanaa
7dl vettä
1 dl ohraryynejä 
400 g Viskaalin jauhelihaa
2-3 tl suolaa
1 lihaliemikuutio
voinokareita
(yrttejä tai siirappia)

Valmistusaika : 2h

Resepti:

1. Leikkaa keräkaalta n. 750g paloiksi. Laita pilkotut kaalit kattilaan, lisää joukkoon lihaliemi ja vettä niin että kaalit peittyvät. Lisää sekaan ohraryynit ja keitä n.15minuuttia, kunnes kaalit ovat hieman pehmentyneet. Säästä keitinliemi.

2. Kuutioi sipulit. Kuori ja raasta kyssäkaalet ja porkkanat tai pilko ne ohuiksi paloiksi.

3. Ruskista jauheliha ja sipulit, mausta suolalla, yrteillä ja valkopippurilla.

4. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään suuressa vuoassa, kaada lopuksi keitinliemi laatikon päälle. Lisää voinokareet ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 1,5-2 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa paiston aikana.