Kanttarellirisotto

Kanttarellirisottomme on helppo valmistaa, joskin vaatii hieman intensiivistä hellan ääressä oloa. Risotto on omiaan pimeneviin viikonloppuiltoihin ja moni laittaakin risoton tulille kun pikkuväki on mennyt nukkumaan.

Ainesosat :

12 dl kanttarelleja
60 g voita
4 kpl salottisipulia
2-3 kpl valkosipulinkynttä
n.1 dl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
0,75 dl tuoretta timjamia (silputtuna)
8 dl kasvislientä
1 tl suolaa
rouhaisu mustapippuria
1,5 dl raastettua parmesanjuustoa
1 kpl paloiteltua kevätsipulia
1 1/2 dl lehtipersiljaa 

Resepti :

Puhdista kanttarellit ja pilko ne pienemmäksi. Paista kanttarellit pienessä määrässä voita, siirrä ne syrjään odottamaan.

Kuutioi salottisipuli ja purista valkosipulinkynnet. Lisää pannulle tilkka öljyä ja nokare voita. Paista sipulit kauniin kuultaviksi. Lisää joukkoon riisi ja kuullota niitä hetki. Lisää joukkoon valkoviini ja tuore timjami ja kiehauta.

Valmista kasvisliemi ja lisää sitä riisin joukkoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi joukkoon kanttarellit, juustoraaste, kevätsipuli ja lehtipersiljahake. Nauti risotto heti hyvässä seurassa. 

 

Valmistusaika : 40min