Nacho plato

Ystäväkokkimme Joonas Hämäläinen eli Ruokamies pisti keittiössään tuulemaan ja lopputuloksena oli tämä väriä pursuava Nacho Plato! Viikonlopun takuuherkku.

Ainesosat :

Nacho plato

800 kg          Viskaalin naudan 15-17% jauhelihaa

2pss (80g)    tacomaustetta

2tlk               tomaattimurskaa (Mutti)

1 kpl             punainen paprikaa

1 kpl             punasipulia

450g            tortillalastuja

                     suolaa

                     mustapippuria

Ennen uunia

100 g          juustoraastetta

50 g            jalopenoja

Uunin jälkeen

250 g            Salsaa

200 g            Kasvishovin Juustodippiä

200 g            Kasvishovin Chilimajoneesia

200 g           Kasvishovin  Pikkelöityä punasipulia  (löytyy palvelutiskeistä)

                      limeä

                      korianteria

Tee näin:

Leikkaa punasipuli ja paprika siivuiksi. Paista kuumalla pannulla, kunnes ovat saaneet kauniin värin. Nosta poista pannulta.

Ruskista jauheliha kuumalla pannulla ja lisää joukkoon tacomauste sekä tomaattimurska. Lisää joukkoon aikaisemmin ruskistetut kasvikset ja annan hautua 10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla omaan makuun sopivaksi.

Levitä isoon uunivuokaan tai pellille maissilastuja ja lisää päälle mausteista jauheliha-tomaattikastiketta. Levitä toinen kerro maissilastuja kastikkeen päälle. Lisää lopuksi juustoraaste ja jalopenot. Sekoita aineksia lopuksi kevyesti niin, että maissilastuja ja kastiketta on joka puolella sopivasti.

Paista 180 asteissa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Älä paista liian kauan, ettei ainekset pääse kuivamaan.