Täytetyt paprikat

Ainesosat :

4 annosta
4 kokonaista paprikaa

Ohrasuurimo-kasvisseos
2dl esikypsytettyjä kokonaisia ohrasuurimoita
1 l vettä
1-2 tl suolaa
1 dl porkkanaa, paprikaa ja kesäkurpitsaa pieninä kuutioina

Täyte
1 kpl sipulia
1 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
100 g sika-nautajauhelihaa
1 tl timjamia
3/4 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria
3dl keitetty ohrasuurimo-kasvisseos
50 g juustoa (voimakasta, raastettuna)

Valmistusaika : n.1h

Resepti

Lisää kiehuvaan veteen ohrasuurimot ja suola ja anna kiehua n.30 min. Lisää kasviskuutiot ja keitä vielä 5 min. 

Ohrasuurimoiden kiehuessa leikkaa paprikoista ”kannet” pois, poista siemenet ja huuhtele paprikat. Nosta paprikat ja kannet uunivuokaan. Esikypsennä paprikoita 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne pannussa öljyssä pehmeiksi.

Lisää pannuun jauheliha ja ruskista se kauniin väriseksi. Lisää  mausteet.

Ota pannu pois levyltä, lisää täytteeseen ohrasuurimo-kasvisseosja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Täytä paprikat seoksella. Ripottele päälle juustoraastetta. Nosta kannet päälle.

Kypsennä 200-atseisen uunin keskitasolla vielä 15–20 minuuttia, kunnes paprikat pehmenevät. Anna täytettyjen paprikoiden vetäytyä hetken ennen tarjoamista. Tarjoa täytetyt paprikat esim. salaatin kera.