Historia makuja täynnä

Vuonna 1987 perustettiin yritys nimeltä Oulun Marjamakasiini Oy. Yritys perustettiin jatkamaan Hätälä Oy:n

1930-luvulla aloittamaa marja- ja torikauppaa. Toimintansa alussa Marjamakasiini osti puutarha- ja luonnonmarjoja suoraan poimijoilta Oulun torinrannassa historiallisessa makasiinirakennuksessa.

Vuonna 1987 Hätälä Oy jatkaa kalakauppaa. Oulun Marjamakasiini Oy jatkaa marja- ja torikauppaa. Tästä alkaa Kasvishovin tarina. 

Kesällä 1997 Marjamakasiini vuokrasi toimitilat Oulun Limingantullissa sijaitsevasta kiinteistöstä. Yritys rakensi kiinteistöön tuotantotilat kasvisten esikäsittelyä varten ja yrityksessä alettiin voimakkaasti panostaa salaattikomponenttien valmistukseen ja tuotekehitykseen.

Vuonna 2000 Marjamakasiini osti kiinteistön ja tiloja laajennettiin 350 m²:stä 700 m²:iin. Lisätilaa tarvittiin yrityksen asiakasmäärän kasvaessa.

Vuonna 2003 Marjamakasiini osti paikallisen Covonor Oy:n osakepääoman. Covonor Oy perustettiin vuonna 1996 valmistamaan teollisesti kuuluisan Hovihallin eineskeittiön tuotteita. Legendaarinen Hovihallin valkosipulipikkelssi onkin edelleen yrityksen tunnetuin yksittäinen tuote.

Vuonna 2003 toiminnan suuntauduttua yhä enemmän kasvisten ja salaattien valmistukseen yrityksen nimi muutettiin Kasvishoviksi.

Samana vuonna 2003 tiloja laajennettiin jälleen. Tänä päivänä Kasvishovilla on tuotanto- ja varastotilaa 3000 m².

Vuonna 2005 julkaistiin yrityshistoriikki Joutua pittää – Hätälän yrittäjäperheen tarina

Vuonna 2008 panostetaan lähiruokaan

Vuonna 2010 Kasvishovi kokoaa oman lähiruokaverkoston, johon kuuluu nykypäivänä yli 25 pientoimittajaa ja viljelijää.

Vuonna 2011 Kasvishovi liittyy Suomen Palvelutukkureihin ja tuotevalikoima laajenee kaikenkattavaksi. 

Vuonna 2015 Kasvishovi lanseeraa oman Salaattibaarin - Pohjoiseen makuun.

Vuonna 2016 Tukkutoiminta jatkuu Palvelutukku Pohjoisena. Kasvishovi keskittyy oman brändin tuotteisiin.